Logo Politechnika Łódzka

Menedżer Żywności i Żywienia

Politechnika Łódzka

Informacje o kierunku

Wydział

Wydział Biotechnologii i Nauk O Żywności

Stopień

licencjackie

Język

pl

Czas trwania

6 sem

Klasyfikacja ISCED

[9999] Obszar nieznany

Opis kierunku

Kierunek zarządzania w branży hotelarskiej i gastronomicznej

Jeśli interesujesz się organizacją przedsięwzięć w sektorze hotelarskim i gastronomicznym, ten kierunek jest skierowany właśnie do Ciebie. Dzięki wszechstronnemu wykształceniu, które zdobędziesz od ekspertów z Politechniki Łódzkiej, a dokładniej z Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności oraz Wydziału Zarządzania i Inżynierii Produkcji, otrzymasz kompleksową wiedzę z zakresu technologii żywności, żywienia, zarządzania i marketingu.

Po ukończeniu studiów będziesz miał kompetencje do:

  • Zarządzania przedsiębiorstwami z sektora hotelarskiego, cateringowego i agroturystycznego.
  • Opracowywania ofert handlowych dla zróżnicowanych grup klientów.
  • Projektowania posiłków zgodnych z zaleceniami żywieniowymi i dietetycznymi.
  • Zarządzania produkcją gastronomiczną z wykorzystaniem systemów kontroli jakości.
  • Prowadzenia zespołu pracowników.

Ponadto, decydując się na założenie własnej działalności gospodarczej, zdobędziesz wiedzę i umiejętności kreatywne niezbędne do efektywnej promocji Twojej firmy.

Dyscypliny wchodzące w skład kierunku

KodNazwaUdział procentowy w kierunkuWiodąca
DS010402Ntechnologia żywności i żywienia53%Tak
DS010506Nnauki o zarządzaniu i jakości47%Nie

Wykres historycznych progów punktowych

Tabela historycznych progów punktowych

RokTura rekrutacjiPrógKandydaciLimit przyjęćPrzyjęci
20221105.64990brak danych
20231135brak danychbrak danych30

Ten kierunek znajdziesz również na 76 uczelniach:

Zobacz pozostałe (68)

Uczelnie wyższe

Lista uczelni

Kierunki studiów

Kalkulator maturalny

O nas

Blog

Kontakt

© 2025 dostanesie.pl