
Menedżer Żywności i Żywienia
Politechnika Łódzka
Informacje o kierunku
Wydział
Wydział Biotechnologii i Nauk O Żywności
Stopień
licencjackie
Język
pl
Czas trwania
6 sem
Klasyfikacja ISCED
[9999] Obszar nieznany
Opis kierunku
Kierunek zarządzania w branży hotelarskiej i gastronomicznej
Jeśli interesujesz się organizacją przedsięwzięć w sektorze hotelarskim i gastronomicznym, ten kierunek jest skierowany właśnie do Ciebie. Dzięki wszechstronnemu wykształceniu, które zdobędziesz od ekspertów z Politechniki Łódzkiej, a dokładniej z Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności oraz Wydziału Zarządzania i Inżynierii Produkcji, otrzymasz kompleksową wiedzę z zakresu technologii żywności, żywienia, zarządzania i marketingu.
Po ukończeniu studiów będziesz miał kompetencje do:
- Zarządzania przedsiębiorstwami z sektora hotelarskiego, cateringowego i agroturystycznego.
- Opracowywania ofert handlowych dla zróżnicowanych grup klientów.
- Projektowania posiłków zgodnych z zaleceniami żywieniowymi i dietetycznymi.
- Zarządzania produkcją gastronomiczną z wykorzystaniem systemów kontroli jakości.
- Prowadzenia zespołu pracowników.
Ponadto, decydując się na założenie własnej działalności gospodarczej, zdobędziesz wiedzę i umiejętności kreatywne niezbędne do efektywnej promocji Twojej firmy.
Dyscypliny wchodzące w skład kierunku
Kod | Nazwa | Udział procentowy w kierunku | Wiodąca |
---|---|---|---|
DS010402N | technologia żywności i żywienia | 53% | Tak |
DS010506N | nauki o zarządzaniu i jakości | 47% | Nie |
Wykres historycznych progów punktowych
Tabela historycznych progów punktowych
Rok | Tura rekrutacji | Próg | Kandydaci | Limit przyjęć | Przyjęci |
---|---|---|---|---|---|
2022 | 1 | 105.6 | 49 | 90 | brak danych |
2023 | 1 | 135 | brak danych | brak danych | 30 |
Ten kierunek znajdziesz również na 76 uczelniach:
© 2025 dostanesie.pl