Logo Politechnika Łódzka

Technologia Żywności i Żywienie Człowieka

Politechnika Łódzka

Informacje o kierunku

Wydział

Wydział Biotechnologii i Nauk O Żywności

Stopień

inżynierskie

Język

pl

Czas trwania

7 sem

Klasyfikacja ISCED

[0721] Przetwórstwo żywności

Opis kierunku

Czy fascynują Cię tajniki żywności i odżywiania?

Jeśli eksperymentowanie to Twoja pasja i marzysz o tworzeniu innowacyjnych produktów oraz procesów, kierunek studiów inżynierskich z zakresu technologii żywności i żywienia człowieka jest idealny dla Ciebie! Zdobędziesz tytuł inżyniera i staniesz się ekspertem w branży spożywczej, poznając głęboko zasady zdrowego odżywiania.

  • Program intensywnych zajęć laboratoryjnych pozwoli Ci na praktyczne wykorzystanie teorii i rozwój umiejętności praktycznych.
  • Zdobędziesz specjalistyczną wiedzę w dziedzinie produkcji, konserwacji, magazynowania, analizy i oceny jakości surowców oraz gotowych produktów spożywczych.
  • Poznasz tajniki technologii produkcji, takie jak skrobia, cukiernictwo, piekarstwo, przetwory owocowo-warzywne, produkty zapachowe i surowce do kosmetyków, wśród wielu innych.

Przechowywanie i dystrybucja żywności przestaną być dla Ciebie tajemnicą. Nauczysz się, jak projektować i wprowadzać na rynek nowe produkty żywnościowe.

Dyscypliny wchodzące w skład kierunku

KodNazwaUdział procentowy w kierunkuWiodąca
DS010402Ntechnologia żywności i żywienia100%Tak

Wykres historycznych progów punktowych

Tabela historycznych progów punktowych

RokTura rekrutacjiPrógKandydaciLimit przyjęćPrzyjęci
202211604990brak danych
20231137brak danychbrak danych41

Ten kierunek znajdziesz również na 10 uczelniach:

Zobacz pozostałe (2)

Uczelnie wyższe

Lista uczelni

Kierunki studiów

Kalkulator maturalny

O nas

Blog

Kontakt

© 2025 dostanesie.pl