
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
Politechnika Łódzka
Informacje o kierunku
Wydział
Wydział Biotechnologii i Nauk O Żywności
Stopień
inżynierskie
Język
pl
Czas trwania
7 sem
Klasyfikacja ISCED
[0721] Przetwórstwo żywności
Opis kierunku
Czy fascynują Cię tajniki żywności i odżywiania?
Jeśli eksperymentowanie to Twoja pasja i marzysz o tworzeniu innowacyjnych produktów oraz procesów, kierunek studiów inżynierskich z zakresu technologii żywności i żywienia człowieka jest idealny dla Ciebie! Zdobędziesz tytuł inżyniera i staniesz się ekspertem w branży spożywczej, poznając głęboko zasady zdrowego odżywiania.
- Program intensywnych zajęć laboratoryjnych pozwoli Ci na praktyczne wykorzystanie teorii i rozwój umiejętności praktycznych.
- Zdobędziesz specjalistyczną wiedzę w dziedzinie produkcji, konserwacji, magazynowania, analizy i oceny jakości surowców oraz gotowych produktów spożywczych.
- Poznasz tajniki technologii produkcji, takie jak skrobia, cukiernictwo, piekarstwo, przetwory owocowo-warzywne, produkty zapachowe i surowce do kosmetyków, wśród wielu innych.
Przechowywanie i dystrybucja żywności przestaną być dla Ciebie tajemnicą. Nauczysz się, jak projektować i wprowadzać na rynek nowe produkty żywnościowe.
Dyscypliny wchodzące w skład kierunku
Kod | Nazwa | Udział procentowy w kierunku | Wiodąca |
---|---|---|---|
DS010402N | technologia żywności i żywienia | 100% | Tak |
Wykres historycznych progów punktowych
Tabela historycznych progów punktowych
Rok | Tura rekrutacji | Próg | Kandydaci | Limit przyjęć | Przyjęci |
---|---|---|---|---|---|
2022 | 1 | 160 | 49 | 90 | brak danych |
2023 | 1 | 137 | brak danych | brak danych | 41 |
Ten kierunek znajdziesz również na 10 uczelniach:
© 2025 dostanesie.pl